Hop til hovedindholdet

Klima og Miljø logo

Webinar: Sådan bygger du mere bæredygtigt – og reducerer klimapåvirkningen med op til 70%


Dato og tid

Onsdag d. 7. september 2022 kl. 08:30 til 10:20

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 6. september 2022 kl. 09:00

Sted

Teams Teams

Webinar: Sådan bygger du mere bæredygtigt – og reducerer klimapåvirkningen med op til 70%


Arrangementsbeskrivelse

Vil du vide mere om bæredygtigt byggeri i det offentlige, så er du kommet til rette sted. Sæt formiddagen af den 7. september 2022, hvor vi præsenterer vores erfaringer med bæredygtigt og klimavenligt byggeri.

Vi vil komme ind på, hvordan vi har fundet succesfaktorer til forankring af bæredygtigt byggeri i det offentlige og samt inspiration og viden til, hvor I kan bygge på nye måder og ikke blot ”as usual”. Hør også, hvordan denne viden er brugt i byggeriet af den bæredygtige børnehave ”Hoppet” i Gøteborg, som vandt prisen ”Årets Bygge 2022”. Her lykkedes det i byggeprocessen at reducere klimapåvirkningen med 70%.

Efter oplæggene går vi over til paneldebatten, hvor innovationschef i We Build Denmark, Christina Myrdal, styrer slagets gang. Christina er som moderator klar til at stille skarpe spørgsmål til byggechefer fra Norge og Danmark, for at høre om deres erfaringer med bæredygtigt byggeri og syn på, hvordan de kan forankre det i deres kommune.

Program

8.30 – 8.40      Velkommen ved projektleder Julie Bastholm
Julie vil fortælle om projektet Scandinavian Sustainable Circular Construction’s formål, modeller og cases

8.40 – 8.50      ”Forankring af bæredygtigt byggeri i det offentlige” ved Susanne Smed, arkitekt m.a.a., Anlæg og Bygherrerådgivning, Hjørring Kommune

8.50 – 9.25      ”Strategier och best practices för omställningen till ett klimateffektivt byggande” Peter Berg, Energikontor Väst och Hanna Ljungstedt, Lokalförvaltningen Göteborgs stad

Genom S2C projektet har vi arbetat med ett särskilt fokus för att minska den klimatpåverkan som följer med byggandet. Vi har också arbetat med att förstå hur energibehoven i byggprojekt kan minskas och hur byggnader ges god energiprestanda vid drift. I detta pass berättar vi om tips och prioriteringar utifrån best practices och vi delar praktiska erfarenheter och slutsatser från byggprojektet ”Hoppets förskola”, ett av praktikfallen i S2C.

9.25 – 9.30      Den pedagogiska modellen – modellen kan hjälpa pedagoger att använda byggnaden i den dagliga pedagogiska verksamheten - Ida Thomsson, Alexandersoninstitutet

9.30 – 9.35      Pause

9.35 – 10.20    Paneldebat – Byggechefernes erfaringer med bæredygtigt byggeri og syn på, hvordan kan bæredygtigt byggeri kan forankres i det offentlige

Moderator: Christina Myrdal, innovationschef, We Build Denmark

Deltagere i paneldebatten:

  • Kai Valthyr-Hansen, afdelingsleder i Byg og Ejendom i Agder fylkeskommune
  • Peter Munk, Bygningschef i Aalborg Kommune
  • Søren Mandrup Kroman, Teamleder i Anlæg og Byggeherrerådgivning i Hjørring Kommune

Under paneldebatten får du også mulighed for at stille dine spørgsmål til byggecheferne.

10.20                Tak for i dag

Best practice modeller udviklet i projekt om bæredygtigt byggeri i det offentlige

Igennem interreg-projektet Scandinavian Sustainable Circular Construction har projektpartnere i Norge, Sverige og Danmark arbejdet sammen for at finde frem til best practices inden for bæredygtigt byggeri i det offentlige. Her er der udviklet tre fantastiske modeller: Succesfaktorer til forankring, Model for klimavenligt byggeri og Den Pædagogiske Model, der sætter fokus på overlevering og brug af byggeriet.

Best practices og de tre modeller kan alle findes på projektets hjemmeside: www.s2c-eu.com

Link til webinaret sendes ud den 6. september.
Vi opfordrer til, at man holder sin mikrofon slukket under oplæg. Stil gerne spørgsmål ved at ”række hånden op” i teams eller stil dit spørgsmål i chatten. Vi vil rigtig gerne, at I holder kameraet tændt.





Kontaktinformation til arrangør

S2C

julie.veggerby@aalborg.dk

Kontaktinformation til arrangør

S2C

julie.veggerby@aalborg.dk